Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM025791
Első szerző:Gergely Éva (gazdasági agrármérnök, viselkedéselemző)
Cím:Az emberi erőforrás menedzsment területeinek vizsgálata profitorientált szervezeteknél / Gergely Éva, Dienesné Kovács Erzsébet
Dátum:2010
Megjegyzések:Tanulmányunkban azt vizsgáltuk, hogy jelen körülmények között a vezetők az emberi erőforrás menedzsment egyes feladatait fontosságuk és jelentőségük alapján hogyan minősítik, melyeknek tulajdonítanak nagyobb szerepet, és melyeket minősítenek kisebb jelentőségűnek. Vizsgálatainkat kérdőíves felmérés alapján végeztük. A mintát magyarországi szervezetek alkotják, a feldolgozott kérdőívek száma 479. Az EEM területeinek elemzéséhez a rangsorolás módszerét alkalmaztuk. Az emberi erőforrás menedzsment területeinek fontosságát megvizsgáltuk a beosztás függvényében is. Arra kerestük a választ, hogy a különböző vezetői szintek és a beosztottak értékítéletében milyen eltérések mutathatóak ki. Véleményünk szerint a funkciók rangsorolását döntően az interjúalanyok szervezeti hierarchiában elfoglalt helye befolyásolja. A minta vezető és beosztott csoportokra történő megbontásával, az ide vonatkozó értékítéletek vizsgálatánál értékelhető különbségeket mutattunk ki.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok előadáskivonat
Megjelenés:IV. Régiók a Kárpát-medencén innen és túl : absztraktok / [szerk. Kádas Gabriella] ; [kiad. a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kara]. - p. 17.
További szerzők:Dienesné Kovács Erzsébet (1953-) (agrármérnök, pszichológus)
Borító:
Rekordok letöltése1