Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM037537
Első szerző:Riczu Péter (környezetgazdálkodási agrármérnök)
Cím:Precíziós almatermesztési technológiák fejlesztése a Víz- és Környezetgazdálkodási Intézetben / Riczu Péter, Tamás János, Mesterházi Péter Ákos, Nagy Gábor
Dátum:2012
ISSN:1587-1282
Megjegyzések:A precíziós gazdálkodás szemszögéből vizsgált technológiai elemek - globális helymeghatározás, távérzékelés és térinformatika - rohamos fejlődésével egyre tágul azon szolgáltatások köre, amelyeked dig sebességük, bonyolultságuk vagy áruk miatt nem voltak el érhetők. A nagy pontosságú high-tech műszerek mára lehetőségetnyújt hatnak a különböző gyümölcstermesztési technológiák kidolgozásában, amelyeknek célja a minőségi termékek előállítása mellett a víz- és energiatakarékos rendszerek kiépítése, üzemeltetése. Ennekér dekében méréseket végeztünk a GreenSeeker 505 típusú szenzorral, valamint a kezelőfelületeként működő Trimble AgGPS FmX fedélzetiszá mítógéppel és a Leica cég által forgalmazott ScanStation C10 lézer szkennerrel a Pallagi Kertészeti Kísérleti Telepen. Az eredményekis meretében megállapítható a használt eszközök precíziós kertészetial kalmazhatósága.
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
precíziós kertészet
almatermesztés
GreenSeeker
lézerszkenner
termésmenynyiség
Megjelenés:Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 47 (2012), p. 97-101. -
További szerzők:Tamás János (1959-) (környezetgazdálkodási agrármérnök) Mesterházi Péter Ákos Nagy Gábor (földmérő, térinformatikai mérnök)
Pályázati támogatás:TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0024
TÁMOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1