Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM051768
Első szerző:
Kuki Ákos (villamosmérnök)
Cím:
Rapid identification of disaccharides by tandem mass spectrometry / Ákos Kuki, Katalin E. Szabó, Lajos Nagy, Miklós Zsuga, Sándor Kéki
Dátum:
2013
ISSN:
1076-5174
Megjegyzések:
In this work, we have examined the use of ESI-MS/MS in positive ion mode of the lithiated, sodiated and ammoniated adducts for the differentiation of four glucose disaccharides: maltose (Glc?1-4Glc), cellobiose (Glc?1-4Glc), isomaltose (Glc?1-6Glc) and gentiobiose (Glc?1-6Glc). According to our best knowledge, no detailed report on the fragmentation of the ammoniated adducts of the glucose disaccharides has been issued. Our goal was to define simple criteria for distinguishing between the four disaccharides. Herein we also report a highly automated data acquisition and processing method for the identification of these disaccharides by ESI-MS/MS thereby considerably reducing the analysis time.
Tárgyszavak:
Természettudományok
Kémiai tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
disaccharides
tandem mass spectrometry
Doktori iskola
Megjelenés:
Journal Of Mass Spectrometry 48 : 12 (2013), p. 1276-1280. -
További szerzők:
Szabó Erzsébet Katalin (1989-) (vegyész)
Nagy Lajos (1979-) (vegyész)
Zsuga Miklós (1944-) (polimer kémikus)
Kéki Sándor (1964-) (polimer kémikus)
Pályázati támogatás:
K-101850
OTKA
TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0024
TÁMOP
Kémiai Tudományok Doktori Iskola
TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0036
TÁMOP
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.