Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM053620
Első szerző:Riczu Péter (környezetgazdálkodási agrármérnök)
Cím:Hiperspektrális és laboratóriumi spektrometria alkalmazási lehetőségei a kertészetben / Riczu Péter, Nagy Attila, Tamás János
Dátum:2011
Megjegyzések:A távérzékelési módszerek alkalmazása mára széles körben elterjedté váltak a precíziós mezőgazdaság területén. A növény fajtájától, korától, fenológiai, egészségügyi, vízellátottsági állapotától függően a visszaverődési értékek különbözőképpen alakulnak. Ha a növény stresszes állapotba kerül, akkor a reflektancia megváltozását nyomon lehet követni. A vizsgálatokat az Pallagi Kertészeti Kísérleti Telepen végeztük. Magyarországon 2008 óta kutatási feladatokra elérhető az AISA DUAL hiperspektrális légi kamera, amelyet a Debreceni Egyetem és az VM GKI üzemeltet. Terepi mintavételezést is végeztünk, melynek során a kiválasztott különböző ? a Telepen elhelyezkedő - objektumok és földfelszín reflektancia értékeit AvaSpec 2048 kézi spektrométerrel mértük. A terepi és légi hiperspektrális felvételeket statisztikailag összehasonlítottuk. Az elemzés során megvizsgáltuk a földi mintavételezési eljárás jövőbeli alkalmazhatóságát. A hiperspektrális adatok, több olyan vegetációs stressz index kiszámítását teszik lehetővé, amely légi úton teszi lehetővé az egész ültetvény környezeti állapotának értékelését.
ISBN:978-963-9639-42-3
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok előadáskivonat
hiperspektrális távérzékelés
AISA DUAL
Avantes laboratóriumi spektrofotométer
Megjelenés:XVII. Ifjúsági Tudományos Fórum [elektronikus dokumentum]. - p. 1-6. -
További szerzők:Nagy Attila (1982-) (környezetgazdálkodási agrármérnök) Tamás János (1959-) (környezetgazdálkodási agrármérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1