Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM070083
Első szerző:Tóth Róbert (informatikus)
Cím:Feladatajánlás döntéstámogató algoritmusokkal / Tóth Róbert, Kádek Tamás, Kósa Márk, Pánovics János
Dátum:2016
ISSN:1842-4546
Megjegyzések:A Debreceni Egyetem Informatikai Karán 2011 óta üzemel a ProgCont automatikus megoldáskiértékelő rendszer. 2014 elejére készült el a ProgContR névre hallgató alkalmazás, amely a ProgCont felületét használó programozók számára nyújt kiegészítő szolgáltatásokat. Az egyik ilyen szolgáltatás a következőnek megoldandó feladat kiválasztása a rendelkezésre álló feladatlistából a rendszer felhasználói számára. A feladatajánló szolgáltatás fejlesztése során az AHP (Analytics Hierarchy Process) és a PROMETHEE (Preference Ranking Organization Method for Enrichment Evaluations) módszerek Java-implementációit elkészítve megvizsgáltuk azok előnyeit és hátrányait mind általánosan, mind az ajánlás tekintetében. Megalkottunk egy saját, az AHP eljárás hierarchikusságát és a PROMETHEE módszer szempontkiértékelését ötvöző módszert is. Az így elkészült algoritmusokkal a szolgáltatás nagyobb adatmennyiséget (például a legnagyobb rendszernek számító UVa Online Judge adatbázisát) is képes kezelni.
Tárgyszavak:Műszaki tudományok Informatikai tudományok előadáskivonat
programozó versenyek
ProgContR
ProgCont automatikus megoldáskiértékelő rendszer
webszolgáltatások
döntéstámogató algoritmusok
Megjelenés:ENELKO 2016 XVII. Nemzetközi Energetika-Elektrotechnika Konferencia, SzámOkt 2016 XXVI. Nemzetközi Számítástechnika és Oktatás Konferencia, Kolozsvár, 2016. október 6-9 / szerk. Biró Károly-Ágoston, Sebestyén-Pál György. - p. 300-305. -
További szerzők:Kádek Tamás (1983-) (programtervező matematikus) Kósa Márk (1975-) (programtervező matematikus) Pánovics János (1975-) (programtervező matematikus)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1