Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM079407
Első szerző:Hemaid Nóra
Cím:A betegbiztonsági kultúra felmérése és elemzése a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában / Hemaid Nóra, Dombrádi Viktor, Gáll Tibor, Nagy Attila Csaba, Bányai Gábor, Bíró Klára
Dátum:2019
ISSN:1588-6387 1789-9974
Megjegyzések:Jelen kutatásunkban arra kerestük a választ, hogy a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában a korábbi hazai felmérésekhez viszonyítva milyen a betegbiztonsági kultúra, továbbá megvizsgáltuk, hogy van-e statisztikailag szignifikáns különbség azon dolgozók válaszai között, akik közvetlen kapcsolatban állnak a beteggel, azokhoz képest, akik nem. Elemzés alá vettük továbbá azt is, hogy a betegbiztonsági kultúra különböző aspektusai között milyen kapcsolat található. Eredményeink alapján megállapítható, hogy a Klinikai Központ a csapatmunka kivételével jobb eredményt ért el a korábbi felmérésben részt vett kórházakhoz képest. A nem büntető reagálás a hibákra és a betegbiztonság értékelése a szervezeti egységen belül szignifikánsan kedvezőtlenebb volt azoknál a dolgozóknál, akik közvetlen kapcsolatban állnak a beteggel. A betegbiztonság különböző aspektusai között több szignifikáns kapcsolatot találtunk, viszont ezek egyike sem volt erős.
Tárgyszavak:Orvostudományok Egészségtudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
kórház
betegbiztonság
egészségügyi dolgozók
Megjelenés:IME - Interdiszciplináris Magyar Egészségügy. - 18 : 5 (2019), p. 19-22. -
További szerzők:Dombrádi Viktor (1987-) (egészségpolitikai szakember) Gáll Tibor (1969-) (egészségügyi menedzser) Nagy Attila Csaba (1981-) (megelőző orvostan és népegészségtan szakorvos, epidemiológus) Bányai Gábor (1980-) (jogász) Bíró Klára (1970-) (egészségügyi menedzsment)
Pályázati támogatás:GINOP-2.3.2-15-2016-00005
GINOP
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1