Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM079590
Első szerző:Szőllősi László (gazdasági agrármérnök)
Cím:A tojás mint alapvető és funkcionális élelmiszer táplálkozás-élettani jelentősége / Szőllősi László, Molnár Szilvia, Molnár Györgyi, Horn Péter, Sütő Zoltán
Dátum:2017
ISSN:2064-8839
Megjegyzések:The image of table eggs and egg consumption habits were negatively influenced by the American National Cholesterol Education Program based on the misperception that dietary cholesterol affects serum cholesterol levels in blood. Research in recent years, which is less well-known and widespread in the public awareness, has refuted this theory. Eggs are miracle foods containing 40 proteins and 18 amino acids, and rich in vitamins and minerals, with the same biological value as breast milk. Moreover, eggs have functional properties which can make it one of the possible tools for improving public health because it reduces the risk of a large number of diseases, and helps brain function and foetal development, and strengthens the immune system. Nevertheless, the Hungarian egg consumption and production were down in recent years. Stopping and reversing this trend are needed as quickly as possible. The aim of this study is to summarize the latest research results on eggs and its nutritional significance, which is able to provide a basis for adequate information to consumers and updating the knowledge of related disciplines.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Közgazdaságtudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
étkezési tojás
tévhitek
koleszterin
egészségmegőrző
nemzetközi ajánlások
marketingkommunikáció
Megjelenés:Táplálkozásmarketing. - 4 : 1-2 (2017), p. 7-22. -
További szerzők:Molnár Szilvia (1989-) (közgazdász) Molnár Györgyi (agrár) Horn Péter (1942-) (közgazdász) Sütő Zoltán (1955-) (agrármérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1