Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM089651
Első szerző:Barczi Erika
Cím:Elemzés az alapellátásban dolgozó ápolók képzésének, kompetenciáinak nemzetközi gyakorlatáról / Barczi Erika, Bertalan Ildikó, Galvács Henrietta, Járomi Melinda, Karamánné Pakai Annamária, Kárpáti Zsuzsanna, Kiss Laura, Markó-Kucsera Mária, Oláh András, Pállay-Kovács Szilvia, Tománé Mészáros Andrea, Tulkán Ibolya, Ujváriné Siket Adrienn, Zagyva Klára, Zrínyi Miklós
Dátum:2020
Megjelenés:Budapest : Akadémiai Kiadó, 2020
Terjedelem:100 p.
Megjegyzések:Egy ország társadalmi, financiális és egészségügyi szakmapolitikai változásait rugalmasan kell követnie az adott ország egészségügyi rendszerének is. Jelen átfogó nemzetközi tanulmány bemutatja, hogy Európában, illetve azon kívül, a vizsgált országok hogyan válaszolják meg a XXI. század kihívásait az alapellátás tekintetében. A jó gyakorlatok nemzetközi viszonylatban történő minél pontosabb megismerése kiemelten fontos, hiszen a tanulmány megírásának legfőbb célja annak vizsgálata, hogy a jövőben miként lehetne javítani az egészségügyi alapellátás és a képzési (elsősorban felsőoktatási) rendszer hatékonyságán Magyarországon. Az alapellátásban nemzetközi viszonylatban a BSc és MSc végzettségű ápolók a legmeghatározóbb szereplők - miközben hazánkban sajnálatos módon mindezidáig nem kerültek bevonásra képzési szintjüknek megfelelően az alapellátásba (sem) -, így jelen tanulmány alapját is az ápolói feladatkörök bemutatása képezi. Emellett sor került az alapellátásban tevékenykedő szakemberek képzésének és hatáskörének bemutatására is, azzal a szándékkal, hogy az ellátásról szóló kép a lehető legpontosabban adja vissza az adott ország ellátási gyakorlatát és szolgálhasson esetleges példaképül a magyarországi fejlesztéseknek.
ISBN:978 963 454 622 1
Tárgyszavak:Orvostudományok Egészségtudományok tankönyv
könyv
További szerzők:Bertalan Ildikó Galvács Henrietta Járomi Melinda Karamánné Pakai Annamária Kárpáti Zsuzsanna Kiss Laura Markó-Kucsera Mária Oláh András Pállay-Kovács Szilvia Tománé Mészáros Andrea Tulkán Ibolya Ujváriné Siket Adrienn (1975-) (diplomás ápoló, pedagógia) Zagyva Klára Zrínyi Miklós (1969-) (közgazdász)
Pályázati támogatás:EFOP-1.8.0-VEKOP-17-2017-00007
EFOP
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1