Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM095657
Első szerző:Nagy Nikoletta Edit (okleveles agrármérnök)
Cím:Eltérő szójatermesztési technológiák összehasonlító elemzése az igen korai éréscsoportban / Nagy Nikoletta Edit, Bojté Csilla, Tatárvári Károly
Dátum:2019
ISSN:2064-8014
Megjegyzések:Sokféle termesztéstechnológiai leírás létezik ma Magyarországon, mely segíti a szójatermesztést, de nem kerül elég hangsúly a termőhely fontosságára. Sokszor olvasni, hogy ahol sikeresen termeszthető a kukorica, ott beilleszthető a szója is a vetésforgóba, de azt már kevesen tudják, hogy nem mindegy milyen körülmények közé melyik fajta illik. Cikkünk a Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület tagjaiként mutatja be a három helyszín termesztés technológiáját és eredményeit az igen korai éréscsoportból, ahol a cél a minél magasabb hozam és az azzal párosuló fehérje tartalom elérése volt. A kísérleti helyszínek az alábbiak voltak: Dél-Alföldi régió, Közép-Dunántúli régió, Észak-Alföldi régió. A kísérlet félüzemi körülmények között került beállításra, mely közelebb áll az üzemi termeléshez, ezért jobban láthatók az azokból eredő eltérések mind termésátlagban, mind fehérje- és olajtartalomban.
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
szójatermesztés technológia
sortávolság
beltartalom és hozam
tápanyag-utánpótlás
sorközművelés
Megjelenés:Gradus. - 6 : 2 (2019), p. 47-52. -
További szerzők:Bojté Csilla (1990-) (molekuláris biológia, sejtbiológia, biokémia) Tatárvári Károly (1992-) (mezőgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1