Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM105455
Első szerző:Vitályos Géza (egyetemi tanársegéd, fogszakorvos)
Cím:Myofunkcionális kezelések az orthodonciai gyakorlatban / Vitályos Géza, Berecz Éva, Hamid Leila, Hevesi Judit, Ládi Eszter, Török Judit
Dátum:2022
Megjegyzések:Bevezetés: Az orofaciális régió diszfunkciói, mint a nyelvlökés, szájlégzés, rendellenes nyelés, valamint a /myofunkcionális/ rossz szokások egyaránt okozói, vagy súlyosbító tényezői lehetnek bizonyos fogazati eltérések, növekedési rendellenességek, valamint orthodonciai kezeléseket követő recidivák kialakulásának. A lágyrészek állapota és működése nagymértékben befolyásolja a fogak helyzetét, stabilitását, ezért az ilyen típusú eltérések kezelése elengedhetetlen feladata kell, hogy legyen az orthodonciai beavatkozásoknak. A megfelelő orofaciális növekedést és fejlődést a periorális lágyrészek fiziológiás működése biztosítja. Anyag-és módszer: A myofunkcionális készülékek feladata, hogy helyreállítsa a periorális és lingvális izmok /lágyrészek/ által kifejtett erőhatások közötti egyensúlyt, biztosítva ezáltal a fogazat megfelelő növekedésének és fejlődésének a lehetőségét. Eredmények: Előadásomban a myofunkcionális trainerek működésének hatékonyságát szeretném bemutatni néhány klinikai eset segítségével. Következtetések: A myofunkcionális trainerek a kezelések megfelelő időzítésével, meghatározott indikációk mentén, kielégítő compliance mellett igen hatékony eszközök lehetnek mind a késői tejfogazati, a vegyes fogazati és korai maradó fogazati korban.
ISBN:978-963-490-425-0
Tárgyszavak:Orvostudományok Klinikai orvostudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:XXII. Debreceni Fogászati Napok / [kiad. a] Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Kar. - p. 14. -
További szerzők:Berecz Éva Hamid Leila Hevesi Judit (1990-) (fogorvos) Ládi Eszter Török Judit (1973-) (egyetemi tanársegéd, fogszakorvos)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1