Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM110184
Első szerző:Pusztai Gabriella (nevelésszociológus, oktatáskutató)
Cím:Kik a lemorzsolódó hallgatók? / Pusztai Gabriella, Fényes Hajnalka, Szigeti Fruzsina, Pallay Katalin
Dátum:2019
Megjegyzések:A relatíve nagyarányú s az emberi és anyagi tőke össztársadalmi, egyéni, intézményi veszteségét jelentő hallgatói lemorzsolódás jelenségének értelmezése lehetetlen a lemorzsolódott hallgatók vizsgálata nélkül. Jelen tanulmányban a 605 lemorzsolódott hallgató adatait tartalmazó DEPART 2018 adatbázis elemzése során elsősorban a felsőoktatási lemorzsolódási szcenáriók azonosítására törekedtünk, felhíva a fi gyelmet arra, hogy a lemorzsolódás összetett jelenség. A hallgatók saját lemorzsolódásuk értelmezése és értékelése tárgyában adott válaszaira támaszkodva előbb négy hallgatói klasztert alkottunk, majd összehasonlítottuk a csoportokat társadalmi-kulturális hátterük és a felsőoktatási lemorzsolódással kapcsolatos döntéseik és értékelésük mentén. A tanulmány legfontosabb eredménye, hogy a nemzetközi lemorzsolódástípusokon túl új csoportot is azonosít, valamint plasztikus képet nyújt a csoportok közötti sokszínű különbségekről, túllépve ezáltal a lemorzsolódott hallgató túláltalánosított képén.
ISBN:978-963-318-811-8 978-963-318-812-5
Tárgyszavak:Bölcsészettudományok Neveléstudományok tanulmány, értekezés
könyvrészlet
Megjelenés:KozmaPolisz. Tanulmányok Kozma Tamás 80. születésnapjára / szerk. Pusztai Gabriella, Engler Ágnes, Kocsis Zsófia. - p. 249-260. -
További szerzők:Fényes Hajnalka (1968-) (közgazdász, szociológus) Szigeti Fruzsina (1989-) (okleveles egészségpolitikai szakértő) Pallay Katalin (1992-) (oktatáskutató, pedagógiatanár)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1