Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM113937
Első szerző:Tóth Róbert (informatikus)
Cím:Játékosított alkalmazások a programozási ismeretek és a térlátási képességek fejlesztésére / Tóth Róbert, Hoffmann Miklós, Kósa Márk, Zichar Marianna
Dátum:2019
Megjegyzések:Cikkünkben két olyan fejlesztésről számoltunk be, melyet a Debreceni Egyetem Informatikai Karán végzünk. Előbb a ProgCont online kiértékelő rendszerhez kapcsolódó, a programozás gyakorlás játékosítását segítő alkalmazást mutattuk be, majd pedig a térlátási képességek fejlesztését célzó alkalmazás terveit ismertettük. A programozó kurzusok támogatására szánt alkalmazásnak jelenleg egy olyan verzióján dolgozunk, mely immár önálló adatbázissal rendelkezik és független a ProgCont webalkalmazástól. A vizuális képességeket fejlesztő alkalmazással kapcsolatban pedig több munkafolyamat zajlik párhuzamosan. Hamarosan elkészül az alkalmazás első, a kontroll csoportok számára elérhető változata. Az alkalmazás jelentős mennyiségű feladatot igényel, így egy feladatgyűjteményt készítünk az általunk tervezett 3D-s modellekből. A játékosított, kiterjesztett valóságot használó alkalmazás után pedig a virtuális valósággal folytatjuk: a célunk egy olyan változat elkészítése, mely a Samsung Galaxy VR készülékekkel használható.
ISBN:978-615-5709-09-8
Tárgyszavak:Műszaki tudományok Informatikai tudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:A 16 éves PEME XIX. PhD - Konferenciájának előadásai / szerk. Koncz István, Szova Ilona. - p. 358-365. -
További szerzők:Hoffmann Miklós (1966-) (matematikus, informatikus) Kósa Márk (1975-) (programtervező matematikus) Bodroginé Zichar Marianna (1971-) (informatikus, matematikus)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00002
EFOP
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1