Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM114864
Első szerző:Bittner Beáta (közgazdász)
Cím:Személyszállítás fogyasztói megítélése - esettanulmány Debrecen városában / Bittner Beáta, Hajdu Csaba Alex, Kovács Tünde Zita, Nagy Adrián Szilárd
Dátum:2023
ISSN:2416-0555 2560-0362
Megjegyzések:A nagyvárosokban élő emberek számára jelentős kihívást jelent a mindennapi közlekedés. A város mérete, szerkezete, típusa is jelentősen befolyásolja a helység közlekedését, mely tükrözi saját társadalmát, ugyanakkor a nép formálja a közlekedés minőségét és változásait. Az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak az egyéni közlekedés különböző formái, ami a városok zsúfoltságához vezet, fokozza a légszennyezést, megnövekedett utazási időket és elégedetlen lakossághoz vezet. Az alábbi tanulmányban a fogyasztók preferenciáit mutatjuk be a debreceni közlekedés terén. 2022-ben és 2023-ban több kérdőíves felmérést végeztünk először a preferált közlekedési módokkal kapcsolatban, majd az egyes közösségi és egyéni formákat vizsgáltuk részletesen. Az eredményeink alátámasztják a közösségi közlekedés népszerűségének visszaesését, a válaszadók csupán 33%-a használja. Az egyéni közlekedési módok közül a legtöbben autót használnak. A közlekedésben is megjelentek új modellek és piaci szereplők, amelyek megreformálhatják a közlekedést. Jelen cikkben a közösségi közlekedés és a taxizással kapcsolatos eredményeket mutatjuk be.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
közlekedés
fogyasztói preferenciák
közlekedési módok
Megjelenés:Logisztikai trendek és legjobb gyakorlatok. - 9 : 1 (2023), p. 35-40. -
További szerzők:Hajdu Csaba Alex Kovács Tünde Zita (1978-) (közgazdász) Nagy Adrián Szilárd (1975-) (gazdasági agrármérnök)
Pályázati támogatás:ÚNKP-22-3
Egyéb
Internet cím:DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1