Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM115597
Első szerző:Rátonyi Dávid (Szülész-nőgyógyász)
Cím:A női medencefenék biomechanikai vizsgálata hüvelyi taktilis képalkotás módszerrel / Rátonyi Dávid, Koroknai Erzsébet, Takács Péter, Krasznai Zoárd, Kozma Bence
Dátum:2023
ISSN:0025-021X
Megjegyzések:A szövetek tapintásos vizsgálata (palpatio) az alapvető orvosi vizsgálatok közé tartozik. Az egészséges és a kóros szövetek elasztikus tulajdonságai eltérnek egymástól. A taktilis képalkotás a lágy szövet felületére helyezett nyomás által kiváltott deformációt, a funkcionális taktilis képalkotás pedig ugyanezt dinamikus módon képes vizsgálni. A hüvelyi taktilis képalkotás a női medencefenék biomechanikai vizsgálatát teszi lehetővé, és elősegítheti olyan betegségek gyorsabb és könnyebb kórismézését, mint például a kismedencei süllyedéses kórképek, stressz inkontinencia, a koraszülés vagy az endometriózis.
Tárgyszavak:Orvostudományok Klinikai orvostudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
hüvelyi taktilis képalkotás
VTI
biomechanikai képalkotás
Megjelenés:Magyar Nőorvosok Lapja. - 86 (2023), p. 267-271. -
További szerzők:Koroknai Erzsébet (1987-) (szülész-nőgyógyász) Takács Péter (1968-) (szülész-nőgyógyász) Krasznai Zoárd Tibor (1973-) (szülész-nőgyógyász, gyermeknőgyógyász) Kozma Bence (1982-) (szülész-nőgyógyász)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1