CCL

Összesen 2 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM005351
Első szerző:Csernátony Zoltán (ortopéd sebész, traumatológus)
Cím:A thoracalis gerinc processus transversusainak geometriai vizsgálata / Csernátony Z., Hunya Zs., Sikula J., Kollár J., Molnár Sz.
Dátum:2008
Megjegyzések:Budai Irgalmasrendi Kórház, Ortopédiai Osztály
Tárgyszavak:Orvostudományok Elméleti orvostudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:Biomechanica Hungarica. - 1 : 1 (2008), p. 57-62. -
További szerzők:Hunya Zsolt (1980-) (ortopéd és baleseti sebész) Sikula Judit (1954-) (radiológus) Kollár József (1950-) (radiológus) Molnár Szabolcs (1973-) (ortopéd sebész, traumatológus)
Internet cím:elektronikus változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM051782
Első szerző:Manó Sándor (gépészmérnök, számítógépes tervezőmérnök)
Cím:Angel Heel rendszer : új mérési technika a részleges alsóvégtag-tehermentesítés tanításában és ellenőrzésében / Manó Sándor, Hunya Zsolt, Kósa Veronika, Posgay György, Molnár Péter, Vekerdy-Nagy Zsuzsanna, Harsányi Zsolt, Csernátony Zoltán
Dátum:2014
Megjegyzések:2012-ben indult az a három részből álló klinikai vizsgálatsorozat, amely során a DE OEC OrtopédiaiKlinika, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Rehabilitációs Osztálya és a DE OECOrvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Tanszéke tesztelte a Metalelektro Méréstechnika Kft.által kifejlesztett Angel Heel nevezetű rendszert. A hangvisszajelzésen alapuló, az alsóvégtagrészleges tehermentesítésének kontrollálását és betanítását szolgáló rendszer tesztjei 150, főlegtérd- és csípőízületi total endoprosthesis (TEP) műtéten átesett résztvevő bevonásával, egy évalatt zajlottak le. Az összesített eredmények azt mutatták, hogy a rendszer hangvisszajelzésénekalkalmazásával az előre meghatározott maximális terhelést a betegek mintegy 54%-kal kisebbarányban lépik túl, valamint a túlterhelés mértéke is jelentősen, 27%-kal csökkent a hangjelzésalkalmazása nélküli esethez képest. A klinikai vizsgálatok egyértelműen bizonyították az AngelHeel rendszer hatékonyságát, hiszen lényegesen lecsökkenti a rehabilitáció során a káros következményekkeljáró alsóvégtag-túlterhelések arányát és mértékét is.
Tárgyszavak:Orvostudományok Klinikai orvostudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
alsóvégtag részleges tehermentesítése
Angel Heel
klinikai vizsgálat
hangvisszajelzés
Megjelenés:Biomechanica Hungarica 6 : 2 (2014), p. 42-51. -
További szerzők:Hunya Zsolt (1980-) (ortopéd és baleseti sebész) Kósa Veronika (1982-) (gyógytornász) Posgay György Molnár Péter Vekerdy-Nagy Zsuzsanna (1949-) (mozgásszervi rehabilitációs szakorvos) Harsányi Zsolt Csernátony Zoltán (1959-2023) (ortopéd sebész, traumatológus)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1