Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
CCL parancs
CCL
Összesen 2 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM100939
035-os BibID:
(cikkazonosító)421 (Scopus)85127560068
Első szerző:
Adácsi Cintia (táplálkozástudományi szakember)
Cím:
Microbiological and Toxicological Evaluation of Fermented Forages / Adácsi Cintia, Kovács Szilvia, Pócsi István, Győri Zoltán, Dombrádi Zsuzsanna, Pusztahelyi Tünde
Dátum:
2022
ISSN:
2077-0472
Megjegyzések:
Abstract: Several feed preservation methods can ensure lower mycotoxin contamination levels enter the food life cycle, and a relatively common wet preservation method of forage plant materials is fermentation. This study aimed to characterize the microbiological state and mycotoxin contamination of fermented silages and haylages (corn, alfalfa, rye, and triticale), their main microbiota, and isolation of bacteria with mycotoxin resistance. Bacteria that remain viable throughout the fermentation process and possess high mycotoxin resistance can have a biotechnological benefit. Lactic acid bacteria, primarily found in corn silage, were Lactiplantibacillus plantarum isolates. Meanwhile, a high percentage of alfalfa silage and haylage was characterized by Lactiplantibacillus pentosus. In rye silage and haylage samples, Pediococci were the typical bacteria. Bacterial isolates were characterized by deoxynivalenol and zearalenon resistance. Some of them were sensitive to aflatoxin B1, while ochratoxin A caused 33?86% growth inhibition of the cultures. The mycotoxin resistant organisms are under further research, aiming for mycotoxin elimination in feed.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
mycotoxin
lactic acid bacteria
spore-forming bacteria
deoxynivalenol
zearalenone
ochratoxin A
aflatoxin B1
silage
haylage
Megjelenés:
Agriculture-Basel. - 12 : 3 (2022), p. 1-11. -
További szerzők:
Kovács Szilvia (1982-) (biológus)
Pócsi István (1961-) (vegyész)
Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Dombrádi Zsuzsanna Rita (1983-) (molekuláris biológus, mikrobiológus)
Pusztahelyi Tünde (1969-) (biológus, angol-magyar szakfordító)
Pályázati támogatás:
018-1.2.1-NKP-2018-00002
Egyéb
019-2.1.13-TÉT_IN-2020-00056
Egyéb
TKP2020-IKA-04 (TP)
Egyéb
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
2.
001-es BibID:
BIBFORM067234
035-os BibID:
(cikkazonosító)5768526
Első szerző:
Pusztahelyi Tünde (biológus, angol-magyar szakfordító)
Cím:
Foodborne Listeria monocytogenes: A Real Challenge in Quality Control / Tünde Pusztahelyi, Judit Szabó, Zsuzsanna Dombrádi, Szilvia Kovács, István Pócsi
Dátum:
2016
ISSN:
2090-908X
Tárgyszavak:
Természettudományok
Biológiai tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Listeria monocytogenes
Megjelenés:
Scientifica. - 2016 (2016), p. 1-6. -
További szerzők:
Szabó Judit
Dombrádi Zsuzsanna Rita (1983-) (molekuláris biológus, mikrobiológus)
Kovács Szilvia (1982-) (biológus)
Pócsi István (1961-) (vegyész)
Internet cím:
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.