CCL

Összesen 2 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM100974
Első szerző:Farkas János (nyelvtanár)
Cím:Aspects of satisfaction with LSP teaching in higher education / Farkas János, Czellér Mária, Tar Ildikó
Dátum:2022
ISSN:2359-8921
Megjegyzések:Ez a cikk egy kérdőíves kutatást tárgyal, amelyet annak érdekében végeztek, hogy információkat gyűjtsenek a hallgatói elégedettség kérdéséről a Language for Specific Purposes (ESP) tanfolyam keretében. Az adatokat egy online, önkitöltő, önkéntes, anonim EvaSys kérdőíven keresztül gyűjtöttük össze. A kérdőívek kitöltésére felkért hallgatók a gazdasági / üzleti tudományágak széles skáláját fedték le. A gazdasági / üzleti tudományágakban tanuló hallgatók célcsoportja a következő volt: közgazdaságtan-menedzsment, pénzügy és számvitel, banki és pénzügyi, turizmus és vendéglátás, nemzetközi kapcsolatok, kereskedelem. A kutatás célja az volt, hogy megvizsgálja a hallgatók elégedettségét az üzleti célú nyelvoktatással. Az LSP oktatással való hallgatói elégedettség kvantitatív eredményei azt mutatták, hogy a magyar egyetemek üzleti és közgazdasági hallgatói elégedettek a vezetői, műszaki és tanulási környezettel. A leíró statisztikai elemzések azt mutatták, hogy a közgazdaságtan területe feminizáltabbá vált. A női hallgatók nagyobb kihívást jelentenek a kurzusok elvégzésében, mint a városokban élő férfi hallgatók és diákok könnyebbnek találják a nyelvtanfolyamok elvégzését, mint a falvakban élő diákok. A diákok úgy vélik, hogy készségeik az átlagosnál jobban javulnak a tanfolyamok során. A férfi hallgatók kis százalékban jobban értékelték készségeiket, mint a női hallgatók. Mind a női, mind a férfi hallgatók elegendőnek tartották a kapcsolattartási órák számát. Nem találtak nagy százalékos különbséget a diákok tanári munkájukkal való elégedettségében, a szülők iskolai végzettségétől függően.
Tárgyszavak:Bölcsészettudományok Nyelvtudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Journal of Languages for Specific Purposes. - 9 (2022), p. 81-95. -
További szerzők:Czellér Mária (1958-) (nyelvész) Tar Ildikó (1959-) (angol-magyar nyelv és irodalom szakos tanár)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM109320
Első szerző:Lázár Tímea (nyelvtanár)
Cím:The interrelationships between students' perceptions of foreign language skills and intercultural communicative competences / Tímea Lázár, János Farkas, Ildikó Tar, Mária Czellér
Dátum:2023
ISSN:2359-8921
Tárgyszavak:Bölcsészettudományok Nyelvtudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Journal of Languages for Specific Purposes. - 10 (2023), p. 31-48. -
További szerzők:Farkas János (1967-) (nyelvtanár) Tar Ildikó (1959-) (angol-magyar nyelv és irodalom szakos tanár) Czellér Mária (1958-) (nyelvész)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1